Warning: session_start(): open(/home/admin/domains/tmp/sess_4medu71ua69m5i9vhdnj4r0k86, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/admin/domains/stitchcms.nl/public_html/inc/getvars.php on line 11 Sessies | Congres Anders Werken

Sessies

Anjo Dimmers en Erik van Landewijk
Workshop
13:15 - 14:45

1.1 Wat u kunt doen met breinkennis

Gedurende deze workshop maken we met u een reis door het brein zodat u inzicht krijgt in de verschillende lagen van het brein met de daarbij behorende functies. We laten u zien waar de beren op de weg in ons brein gerepresenteerd worden en ook waar de mogelijkheden zich bevinden.

U bent na afloop van de workshop in staat om uw onbewuste processen te herkennen en deze patronen met opgedane breinkennis om te zetten in bewuste processen.

Anjo Dimmers en Erik van Landewijk

Anjo Dimmers en Erik van Landewijk

Beide trainers hebben ruim 20 jaar onderwijservaring waarin ze ook leidinggevende functies hebben bekleed. Ze hebben een eigen bedrijf van Landewijk TCC (sinds 2008) en geven groepstrainingen zowel als individuele trainingen in organisaties zoals Toverland, het Laurentius Ziekenhuis te Roermond en AppSignal. De trainingen worden gegeven met als voornaamste uitgangspunt Executive Neuroscience, aangevuld met de Transactionele Analyse, NLP en het gedachtengoed van Stephen Covey.

Workshop
13:15 - 14:45

1.2 Engage! Hoe krijg jij jouw organisatie mee?

HR professionals zijn in transitie. Net zoals organisaties die steeds bewegelijker dienen te worden. De eigen rol verschuift naar het faciliteren (en soms zelfs initieren) van veranderingen. Wat vraagt die rol van je? Hoe verander je samen naar een andere manier van werken? Hoe krijg je mensen mee? En wat doe je als het vastloopt?

LinkedIn

Raymond Maas

Raymond Maas heeft ruime ervaring in verander en implementatieprogramma’s bij verschillende organisaties. Voornamelijk op het gebied van organisatiecultuur, anders werken en veranderleiderschap. Raymond is tevens mede-auteur van het boek ‘Engage!’ over avontuurlijk veranderen.

Workshop
13:15 - 14:45

1.3 Agile HR: is de HR professional misbaar?NIEUW!


Steeds meer organisaties transformeren naar een agile (wendbare) organisatie om klanten te kunnen verrassen en sneller in te spelen op verandering. Maar dit vraagt nogal wat van de HR competentie van organisaties. Het heeft geleid tot een stevige vernieuwing van wat we traditioneel onder HR verstaan, en heet: Agile HR.

In deze workshop nemen we je mee op welke vier manieren Agile HR wordt ingezet. We gaan aan de slag met de vernieuwing van HR instrumenten, geven invulling aan de nieuwe rollen van de HR professionals in wendbare organisaties en zoomen we in op de HR competentie bij zelforganiserende teams. Wil jij je voorbereiden op de wendbare toekomst? Volg dan deze workshop.

  • de invloed van zelforganiserende teams
  • de rol van HR in agile transformatiesde
  • vernieuwing van HR instrumenten

Nienke van de Hoef

Nienke van de Hoef is executive agile coach en expert op het gebied van agile transformaties in een non-IT omgeving. Ze is ondernemer, mede-oprichter van Scrum Company, veelgevraagd spreker en co-auteur van de boeken Scrum in actie en Agile HR. Nienke gelooft dat wendbaarheid de sleutel is tot succesvolle duurzame organisaties met tevreden klanten en blije medewerkers. Nienke adviseert en coacht management- en directieteams in het bedrijfsleven en de non-profitsector in hun rol bij agile transformaties. (foto: Gaby Jongenelen Fotografie)

Willemijn Boskma

Willemijn Boskma is agile coach en organisatieadviseur. Haar drijfveer in haar werk is om meer energie en authenticiteit op de werkvloer te brengen. Door agile werkwijzen, coaching en HR samen te brengen, helpt ze teams en organisaties betere prestaties neer te zetten. Willemijn heeft een diverse achtergrond en heeft ervaring opgedaan in verschillende managementfuncties, als HR-adviseur en als trainer. Ze is lid van een internationale HR-werkgroep die o.a. het Agile HR Manifesto heeft opgesteld. Willemijn schrijft regelmatig artikelen over de nieuwste ontwikkelingen in HR. (foto Gaby Jongenelen Fotografie)

Workshop
15:15 - 16:45

2.1 Actieplan opstellen – snel van idee naar actie

Anders willen werken in een organisatie, ja graag! Maar hoe doe je dat dan precies? Hoe pak je dat aan? En welke technieken kun je daarvoor gebruiken? In deze workshop gaat u daarmee aan de slag en is er ruimte voor vragen en interactie.

Anders willen werken in een organisatie, ja graag! Maar hoe doe je dat dan precies? Hoe pak je dat aan? En welke technieken kun je daarvoor gebruiken? Kun je verandering ook leuk maken? In deze workshop gaat u daarmee aan de slag en is er ruimte voor vragen en interactie.

Ruben Klerkx

Ruben Klerkx van Bizarbijzonder.nl helpt verandering leuk én effectief te maken. Verander het spel, laat jezelf zien en excelleer. Start! Klerkx helpt organisaties om verandering vorm te geven. Om te investeren in hun mensen en ze te enthousiasmeren voor verandering. Grote veranderingen beginnen altijd bij persoonlijke veranderingen. Dat is waar hij zich op richt; impact maken vanuit persoonlijke verandering. Hoe hij dat doet? Door jaren onderzoek te doen en de “7 levels voor meer impact” ® te bedenken, waarmee mensen leren om zelf verandering teweeg te brengen. “Ik geloof dat sterke organisaties worden gemaakt door sterke mensen met sterk ontwikkelde persoonlijkheden.” Duurzame gedragsverandering: Verhoog je persoonlijke effectiviteit en maak succesdoorbraken voor het leven.

Workshop
15:15 - 16:45

2.2 Welke plek neem jij in?

Hoe zorg je ervoor dat je gehoord wordt en dat je kunt doen wat je vakmatig nodig acht? Hoe neem je je plek zo in dat je zowel kunt aansluiten bij de wensen en behoeften van je opdrachtgevers en klanten als bij hetgeen je zelf professioneel nodig acht?

Om de meest vitale plek te kunnen innemen, kan het helpen om inzicht te hebben in de plek die je geneigd bent in te nemen. En daarnaast te zien wat je opdrachtgevers graag zien dat je doen. Inzicht in jezelf en je omgeving kan je helpen die plek in te nemen waar alle partijen beter van worden.

In deze workshop kijken we naar binnen (hoe doe je dit nu) en kijken we naar buiten (wat vraagt de omgeving of het systeem) en wat kun je doen om meer invloed te hebben?

Lois Baas

Sinds 1989 is Lois actief als adviseur, trainer en coach en heeft ze uiteenlopende leer- en verandertrajecten begeleid in diverse branches en organisaties. Ze heeft lang samen gewerkt met Hannah Nathans, auteur van de bestseller Adviseren als tweede beroep. Lois is onder andere trainer/coach van de leergang Adviseren als tweede beroep. Daarnaast begeleid ze veel teams met (P&O-)adviseurs in hun professionalisering.

Workshop
15:15 - 16:45

2.3 Anders werken? Neem deze praktische hindernissen op voorhand weg!

  • Werkorganisatie ‘op orde’? Struikelblokken bij veranderen.
  • Nieuw werkproces? Naar grip op kennis, motivatie en vaardigheden.
  • Eigen regie, vanuit ruimte, rust en overzicht!

Anders werken! Natuurlijk wordt er ingezet op de voordelen van veranderingen van systemen en werkwijzen! En heus, die zijn er! Maar regelmatig wordt er onrealistisch omgegaan met de directe effecten op het werkproces en werkbeleving van medewerkers. Daardoor blijken veranderingen in 70 % van de gevallen niet optimaal doorgevoerd te worden of vervelende neveneffecten op te leveren.

“Rommel en gedoe” uit het verleden blijken ineens niet ingecalculeerde hindernissen bij de invoering. Archieven en dossiers blijken minder op orde, dan verwacht. Verworven rechten, informele regels, en eigen systemen komen in gevaar en worden niet zomaar opgegeven. Minder effectieve oude gewoontes blijven in de nieuwe situatie hardnekkig aanwezig. Nieuwe systemen blijken toch minder simpel, of vragen veel tijd. Vaardigheden blijken verkeerd ingeschat.

Soms moeten er letterlijk muren afgebroken worden en kasten geleegd.
En dat blijkt meer te zijn, dan een aannemer inhuren…Ondertussen gaat het werk gewoon door en blijken veranderingen in de dagelijkse werkzaamheden naast enthousiasme, gewoon veel tijd en inspanning te kosten!

Niet elke medewerker gaat hier vlot in mee. Zeker niet als het al zo druk is op het werk! Voor een verandering in werkprocessen moet je een goede basis hebben.

In de workshop krijg je inzicht in een aantal basale praktische hindernissen in de organisatie van werk op de werkvloer, die je eerst aan moet pakken, wil je je veranderproces effectief in kunnen zetten!

 

Astrid Haveman

Astrid Haveman, Business organizer en DISC consultant bij Master of Workflow, ondersteunt professionals en teams bij de praktische inrichting van effectievere werkprocessen. Zowel bestaande situaties als bij verandering van werkmethodieken. Dit doet zij vanuit de basisvoorwaarden van werk: rust, ruimte en overzicht. Opruimen, stroomlijnen, herinrichten van en focus houden op de dagelijkse organisatie van werkzaamheden en de interne communicatie. Zo traint en begeleidt zij, met haar team, professionals naar (meer) grip op en regie over hun werkprocessen. En een heldere praktische inzet van communicatie in samenwerking. Zij leert professionals de eigen expertise (weer) maximaal in te zetten, door kennis, motivatie en vaardigheden rond werkuitvoering te verbeteren. Zij werkt vanuit de basis met Getting Things Done, Getting Teams Done, Lean, Covey en een specialisatie Chronische desorganisatie. Vanuit een achtergrond uit de zorg, administratieve organisatie en onderwijs, en diverse opleidingen in werkorganisatie en werkprocesbegeleiding, en een DISC opleiding, heeft ze inmiddels veel ervaring met de begeleiding van professionals in veranderende werkomstandigheden. Zowel op individueel als team niveau. Bedrijfsleven en (semi) overheid zijn daarin haar ervaringsgebieden. www.masterofworkflow.com

Meermans-korting

Met meer mensen inschrijven = korting! Oplopend tot wel €100,-

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
Warning: Unknown: open(/home/admin/domains/tmp/sess_4medu71ua69m5i9vhdnj4r0k86, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/admin/domains/tmp) in Unknown on line 0